<< Lamsstoofvlees met champignons Index Lamsstoofvlees uit het Midden-Oosten >>
Provençaalse lamskoteletten

Ingrediënten:

Neem 2 lamskoteletten per persoon
1 teentje knoflook per 6 lamskoteletten
Takjes verse rozemarijn
Takjes verse tijm
Takjes verse salie
Takjes verse basilicum
Takjes verse peterselie
Flinke scheut olijfolie
(Peper en zout)

Bereiding:

Maak de verse kruiden schoon en verwijder de stengels. Vervolgens hakt u de kruiden fijn en doe deze in een kom. Maak vervolgens de knoflook schoon en hak deze fijn of gebruik hiervoor de knoflookpers. Doe de knoflook bij de kruiden. Giet er vervolgens een flinke scheut olijfolie bij en meng het geheel goed door. Voeg evtueel zout en peper toe. 
Vervolgens kunnen de lamskoteletten erbij.

Om de smaken goed in te laten trekken, wordt aangeraden om de lamskoteletten enkele uren voor het bereiden te kruiden.

Bak vervolgens de lamskoteletten op hoog vuur aan weerszijden bruin. Een lamskotelet is het lekkerst als deze van binnen nog iets rosé kleurig is.



Last updated by tamara (tamara)  on 22/02/2014  at 11:23
<< Lamsstoofvlees met champignons Index Lamsstoofvlees uit het Midden-Oosten >>