Schapenhouderij Verriet is gelegen in de prachtige Ooijpolder bij Nijmegen. De schapenhouderij wordt gerund door Wilbert Verriet. Naast de schapenhouderij heb ik ook nog een vaste baan. En werk ik bij Free Nature als toezichthouder/terreinbeheerder in de Gelderse Poort. 

Hoe het allemaal begon:

Al op jonge leeftijd is duidelijk dat ik een echt boeren hart heeft. En dat ik een grote passie voor dieren heb. Ik ben  opgegroeid op het melkveebedrijf vam zijn ouders. Helaas hebben zijn ouders in de jaren 90 het besluit moeten nemen om te stoppen met het melkveebedrijf. Op dat moment was ik nog te jong om het bedrijf over te nemen, waardoor de melkkoeien en later ook het melkquotum zijn verkocht. 

Eind jaren 90 ben ik vervolgens gestart met de opleiding Veehouderij en Management bij Helicon Opleidingen te Oss. Na het behalen van mijn diploma, ben ik eerst een aantal jaren bij de bedrijfsverzorging gaan werken. Vervolgens heb ik een vaste aanstelling op een melkveebedrijf gehad. Uiteindelijk ben ik bij mijn huidige werkgever, Free Nature, in dienst gekomen waar ik met veel plezier werkt.  

Op 5 jarige leeftijd kreeg ik mijn eerste schaap, een boeren Texelaar, van zijn opa. Daarna is mijn koppel schapen steeds verder is uitgegroeid tot het aantal schapen wat ik op dit moment heb. 
 

Het huidige bedrijf: 

Sinds januari 2009 heb ik de boerderij (stallen) van mijn ouders overgenomen om door te kunnen groeien en nog meer schapen te kunnen houden. Beetje bij beetje wordt de voormalige melkveestal verder ingericht voor het houden van schapen. In de toekomst is het doel om door te groeien tot 200 schapen. Waarvan 100 zuivere Swifters en 100 Engelse Texelaars. 

Op dit moment houden we 120 fokooien. In de maanden januari tot en met april krijgen deze ooien lammeren. Vrijwel alle lammeren gaan weg voor het vlees. Ons doel is om zo veel mogelijk lammeren aan de slager te kunnen leveren voor Pasen. Dit doel realiseren wij door de Swifterooien zo vroeg mogelijk te laten lammeren.
 
De Engelse Texelaars krijgen later in het seizoen lammeren. Ook deze lammeren gaan voor het vlees weg.